Gaza s obe strane : 31 045 ubijenih, 72 % deca i žene, 13 000 teroristi?

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja Palestine, u pojasu Gaza je od početka rata 7.oktobra ubijeno 31 045 ljudi od kojih su 72 odsto žene i deca.

U intervjuu nemačkom Bildu, izraelski premijer Benjamin Netanijahu tvrdi da su 13 000 ubijenih teroristi i da je to tri četvrtine bataljona Hamasa čijem uništenju izraelska armija teži pošto je Hamas 7.oktobra napao teritoriju Izraela pri čemu je, prema saopštenjima izraelske strane, poginulo 1200 ljudi, a počinjeni su i druga zverstva.

Prenoseći ove podatke, nemački javni servis ARD podvlači da se informacije Ministarstva zdravlja Palestine ne mogu proveriti iz nezavisnih izvora, da li su iz nezavisnih izvora provereni izraelski podaci ne navodi se.

U predizborne svrhe, američki predsednik se u svom ratobornom prošlonedeljnom obraćanju naciji kleo u svoja nastojanja da u Gazi dodje do prekida vatre.

U prekid vatre ionako niko ne veruje, a izraelski premijer Benjamin Netanijahu, koji uživa američku vojnu i finansijsku podršku,u intervjuu Bildu je objasnio da bi zaustavljanja izraelske ofanzive sada,samo omogućilo pregrupisavanje snaga Hamasa. Natanijahu je rekao da izraelskoj armiji treba još nekoliko nedelja da posao završi.

SAD, Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Švedska obustavile su finansijsku podršku Organizaciji UN za humanitarnu pomoć Palestini (UNRWA) čim su objavljene optužbe Izraela da je 12 njenih saradnika (od 19 000 na početku rata) učestvovalo u napadu Hamasa na izraelsku teritoriju 7.oktobra.

Zato je iz američke vojne baze u državi Virdžinija isplovio vojni brod „General Frank Beson“ kao prvi korak u ostvarenju plana američkog predsednika da se u Gazi podigne pristanište i brodovima doprema pomoć Palestincima. Američki vojnici navodno neće na palestinsku zemlju, pomoć će pružati offshore.

Posle tužbi koje je Medjunarodnom sudu UN u Hagu protiv Izraela podnela Južna Afrika optužujući ga za genocid u Gazi, tužbu istom Sudu protiv Nemačke, a zbog pružanja finansijske i vojne pomoći Izraelu u počinjenju genocida, uz istovremeno obustavljanje finansijske podrške UNRWA) podnela je Nikaragva.

Ta država traži uvodjenje privremene mere protiv Nemačke, zahtev Južne Afrike da se privremenom merom Izraelu naloži obustavljanje operacija u Gazi Sud nije prihvatio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com