Inspekcija mu zatvorila ilegalni dom za stare, on otvorio novi

Inspekcija socijalne zaštite je danas po četvrti put izrekla zabranu rada i pružanje usluge socijalne zaštite domskog smeštaja odraslim i starijim licima Goranu Rakiću iz Smedereva.

stari

U saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu zaštitu navodi se da su Rakiću prethodne tri zabrane izrečene za pružanje usluge u objektu „Vila Iris Prima“ u Goričkoj 12 u Smederevu, a poslednji inspekcijski nadzor realizovan je 10. avgusta ove godine.

Inspektori su tada konstatovali da se na smeštaju, u krajnje neadekvatnim uslovima, nalazilo 18 starijih korisnika, uglavnom teže pokretnih i sa znacima demencije.

Nakon izricanja zabrane rada i roka za iseljenje korisnika, inspektori socijalne zaštite su obavestili i druge relevantne inspekcijske službe radi postupanja u okviru njihovih nadležnosti.

Nakon isteka roka za postupanje inspektor socijalne zaštite je izvršio kontrolni pregled u objektu „Vila Iris Prima“ i konstatovao da je ispražnjen.

Postupajući po drugoj prijavi MUP-a Smederevo, i u saradnji sa njima, inspektor socijalne zaštite je izvršio nadzor u objektu u Crnogorskoj ulici 8 u Smederevu, i utvrdio da se radi o istom ilegalnom pružaocu usluge smeštaja i o istim korisnicima koje je izmestio iz objekta u Goričkoj 12 na ovu lokaciju.

Kako je Goran Rakić i ovog puta odbio da inspektoru da podatke o korisnicima na smeštaju i o osobama koje su ih smestile u dom, inspektori MUP-a su mu oduzeli telefon i pozvali kriminalističku policiju radi preduzimanja mera iz njene nadležnosti.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uključilo je Centar za socijalni rad Smederevo za slučaj da bude potrebno hitno zbrinjavanje korisnika iz ovog objekta, a obavestiće i nadležnu službu hitne pomoći.

Inače, protiv Gorana Rakića Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je već dva puta podnosilo krivične prijave zbog neovlašćenog obavljanja delatnosti i izlaganja opasnosti korisnika na smeštaju, o čemu još nema povratne informacije od nadležnog tužilaštva, dodaje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com