Licemeri : Zapad pomaže gladni Avganistan, avganistanskim parama

SAD su zamrzle , posle povlačenja američke vojske iz zemlje koju su uz ogromne ljudske žrtve uništile, 9 milijardi dolara avganistanskih deviznih rezervi, a sad Zapad prebrojava gladne Avganistance i priprema donatorske konferencije.

Kako prenosi nemački ARD, ako se ništa ne preduzme 95 odsto Avganistanaca biće ugroženo nedostatkom hrane, upozorava Svetski program za pomoć gladnima. Humanitarne organizacije, prema toj nemačkoj televiziji, izveštavaju o udaji devojčica i masovnom radu dece, kako bi se porodice spasile od gladi.

Avganistanske devizne rezerve su zamrznute da ne bi dopale ruku Talibana, koji su, uprkos 20 godina američke okupacije Avganistana, tamo  na vlasti.

Donatorsku konferenciju za Avganistan organizuju Nemačka, Velika Britanija i Katar. Organizatorima se savetuje da kao uslov donacija istaknu zahtev za popravljanje položaja žena, jer je, prema tim informacijama, devojčicama ponovo onemogućeno pohadjanje škole.

Istovremeno je u Kini održana Ministarska konferencija država suseda Avganistana, sa koje je poslato upozorenje o velikoj humanitarnoj krizi u toj zemlji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com