Nemačka : Tužba protiv policijskih šefova zbog širenja rasističkih i antisemitskih sadržaja

Protiv četiri službenika prve policijske stanice(1.Reviers) u centru Frankfurta podignuta je optužnica jer su bilu članovi chatgrupe koja je širila fotografije i video sadržaje desno-ekstremističke, rasističke, antisemitske i ljudski ponižavajuće, objavio je ARD.

Četiri viša policijska komesara i jedan policijski  komesar  u toj chat grupi i sa njom povezanim drugim chat grupama su od 2014.do 2018.godine u 102 slučaja postavili „sadržaje koji predstavljaju Adolfa Hitlera, kukaste krstove i druge nacionalsocijalističke simbole i nipodaštavaju Holocaust“, citira ARD iz optužnice.

Na tim su fotografijama i video sadržajima prikazivani s prezrenjem i klevetnički pripadnici manjina, ljudi sa smetnjama, migrantskog porekla, tamne boje kože, homoseksualci, Jevreji i Muslimani.

Aktivnost ovih policijskih šefova otkrivena je kad je advokatica Seda Basay – Yildaz dobila preteće poruke, koje su sadržavale privatne podatke o njoj. Istraga je u avgustu 2018.godine utvrdila da su ti privatni podaci potekli s jednog računara u policijskoj stanicu 1.u centru Frankfurta.

(Čitav niz ličnosti uglavnom s migrantskim poreklom dobio je iste preteće poruke.)

Pored optužnice, troje od ovih pet policijskih službenika su suspendovani i pokrenuta su četiri disciplinska postupka.

U medjuvremenu, izveštava ARD, u Hesenu, čiji je najveći centar Frankfurt, otkriven je čitav niz policijskih chats sličnih sadržaja. Poslednji krajem prošle nedelje u policijskoj upravi Južnog Hesena, izveštava ARD.

Nemačka policija je 6.aprila, prema izveštaju ARD, izvršila raciju u 61 objektu u 11 od 16 nemačkih pokrajina u potrazi za pripadnicima nekoliko zabranjenih neonacistickih organizacija :Combat 18, Knockout 51…

Tim povodom je ARD podsetio na niz   neonacističkih napada koji su se u Nemačkoj dogodili tokom poslednjih 20 – tak godina.

Najskandaloznija je desetogodisnja aktivnost tkz „Nacionalističkog podzemlja“ tokom koje je ubijeno 9 malih preduzetnika migrantskog porekla i jedna nemačka policajka. Na doživotni zatvor osudjena je 2018.godine Beate Cšepe, a na zatvor su osudjena i četiri njena pomagača. Porodice žrtava nisu uverene da su, u tako dugom periodu, ovo petoro radili sami.

Oktobra 2019.godine dogodio se pokušaj Štefana B.da na Jom Kipur, najveći jevrejski praznik, upadne u sinagodu u Haleu i izazove krvoproliće. Pošto nije uspeo, ubio je pred sinagogom jednu ženu i jednog čoveka u Doner-Imbiss. I sve live prenosio na Internetu. Osudjen je na doživotnu robiju.

Februara 2020.godine uhapšeno je 12 pripadnika Gruppe S, koji su imali nameru da upadom u dzamije i ubijanjem vernika stvore uslove gradjanskog rata.

Napad u mestu Hanau dogodio se 2020.godine. Tada je 43 – godišnji Tobias R. na više mesta ubio 9 osoba, a zatim svoju majku i sebe.

To su tek slučajevi sa najviše žrtava…a 77 godina smo posle nacističkog rata, koji je života koštao 70 – tak miliona ljudi.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com