Putin : Bezbednost SAD hiljadama kilometara od SAD, a bezbednost Rusije ni na njenom pragu

Ruski predsednik Vladimir Putin u utorak je na sastanku proširenog kolegijuma Ministarstva odbrane Rusije, pomenuo i bombardovanje Jugoslavije kao primer kako SAD rade šta hoće, pozivajući se na navodnu ugroženost svojih interesa i nacionalne bezbednosti hiljadama kilometara daleko od američke teritorije.

„Jugoslaviju su bombardovali, pod kojim izgovorom? Po odluci Saveta bezbednosti, šta li? Gde je Jugoslavija, a gde su SAD. Uništili su državu. Da, tamo je unutrašnji konflikt, sopstveni problemi, ali ko im je dao pravo da nanose udare po evropskoj prestonici? Niko. Prosto su tako odlučili, a za njima su pristajali sateliti i odobravali. I to vam je sve medjunarodno pravo“, rekao je Putin.

„A pod kojim su izgovorom ušli u Irak? Razvoj oružja za masovno unistenje u Iraku. Ušli su, razrušili zemlju, stvorili gnezdo medjunarodnog terorizma, a zatim se ispostavilo da su pogrešili, pa su rekli :“ Prevarila nas je obaveštajna služba „.I nikom ništa. Državi razrušili! Obaveštajci omanuli, i to je bilo celo objašnjenje. Ispostavlja se da tamo nije bilo nikakvog oružja za masovno uništenje, niko ga nije spremao. Naprotiv, nekad ga je bilo, ali je svo, kako je i dogovoreno, uništeno,“ rekao je Putin.

“ A u Siriju kako su ušli? Na osnovu sankcija Saveta bezbednosti? Ne. Oni ono što hoće, to i rade. Ali ovo što sada rade na teritoriji Ukrajine, ili nastoje da rade ili planiraju da rade, to nije na hiljade kilometara od naše nacionalne granice, to je na pragu našeg doma. Oni moraju da shvate da se mi više nemamo kud povlačiti „, rekao je ruski predsednik povodom zapadnih reakcija na predloge Moskve za rešenje pitanja bezbednosti Rusije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com