Renault potvrdio : Imovina otudjena, mogućnost reotkupa u roku od 6 godina

Francuska kompanija Renault je potvrdila da je potpisala sporazum o prenosu svoje imovine u Rusiji na rusku državu i grad Moskvu.

Kako prenose francuski mediji, udeo Renault Gruppe u kompaniji Avtovaz prenet je na Centralni naučni institut za istraživanje i razvoj automobila i motora (NAMI), a fabrika Reno Rusija na grad Moskvu.

Francuska kompanija je saopštila da je vrednost imovine u Rusiji od 2,2 milijarde evra otpisala u izvestajnom periodu za prvu polovinu 2022.godine.

Renault je saopštio da je sporazumom predvidjena mogućnost da udeo u Avtovaz  opet reotkupi u toku narednih šest godina.

U Moskvi je saopšteno da Renault poseduje 67,61 odsto zajedničke firme koju je osnovao s ruskim Rostex za upravljanje proizvođačem automobila Avtovaz. Taj udeo prelazi u vlasništvo ruske države i Avtovaz će nastaviti da proizvodi automobil „lada“.

Gradu Moskvi će pripasti 100% udela u firmi Reno Rusija i tu će se obnoviti proizvodnja istorijskog brenda „moskvič“, saopštio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin, a prenosi Komersant.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com