Surčin : Nestle otvorio još jednu fabriku u Srbiji

Kompanija Nestle je danas u Surčinu otvorila novu modernu fabriku za proizvodnju hrane na biljnoj bazi.

U prethodne dve godine na 18 000 kvadrata investirano je 80 miliona švajcarskih franaka, bez dinara državnih subvencija, u fabriku koja će zapošljavati 220 radnika i godišnje proizvoditi oko 20 tona hrane.

Generalna direktorka kompanije Nestle za Srbiju, Crnu Goru i Severnu Makedoniju Marjana Davidović rekla je Nestle ima nameru da namirnice uzgaja lokalno, pre svega soju, da ih prerađuje i izvozi na tržište EU : u Francusku, Nemačku, Holandiju, Španiju, Italiju i Veliku Britaniju.

„Naša fabrika je ekološka, nijedan gram otpada iz naše fabrike ne ide na otpad, koristimo zelenu energiju, sva voda koja izlazi iz fabrike se prečišćava“, rekla je Davidović.

Nestle obećava da će u novoj fabrici u Surčinu proizvoditi „nutritivno bogate i ukusne obroke na biljnoj bazi čime će našim potrošačima ponuditi dodatne opcije da uživaju u uravnoteženoj ishrani a takodje mogu biti i odlična alternativa u vreme posta“.

Švajcarska je od 2012.godine u Srbiju uložila 2,4 milijarde evra, švajcarski investitori u Srbiji zapošljavaju 14 000 radnika. Nestle u Srbiji zapošljava 1700 ljudi.

Otvaranju nove fabrike u Surčinu prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministarka poljoprivrede u Vladi Srbije Jelena Tanasković, ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šmid.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com