Ukrajina: Za ubistvo trogodišnjaka osumnjičen nosilac Ordena za hrabrost

U Kijevu su privedena dva muškarca pod sumnjom da su učestvovali u jučerašnjem napadu na biznismena i odbornika Vjačeslava Saboljeva, pri čemu je život izgubio njegov trogodišnji sin.

Kako je javila ruska državna televizija, pozivajući se na saopštenje istrage, radi se o 19-godišnjaku i 20-godišnjaku čija imena nisu saopštena.

Obojica su se borila u „Ukrajinskoj dobrovoljačkoj armiji“ bivšem bataljonu „Desni sektor“, a jednog je bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko nagradio Ordenom za hrabrost.

Imena osumnjičenih, koji su na džip Saboljeva pucali iz sobe broj 310 hostela Fire Inn lovačkim karabinom, nisu saopštena. Mediji su objavili snimak sa video kamere na kome se, navodno, vide lica uhapšenih.

Ali zamenik komandira „Ukrajinske dobrovoljačke armije“ Andrej Gergert bez zazora je, prenosi strana.ua, raspoznao osumnjičene: „I Lavrega i Semjonov su bili kod mene. Andrej Lavrega s nadimkom Tihi, bio je borac bataljona od 1. juna. Smeo, odgovoran momak, jedan od najboljih snajperista ovog rata. Talentovaniji je nego što bi se reklo po godinama. Razuman. Bio je nagrađen državnom nagradom predsednika Porošenka“.

Jedini ispaljeni metak je okrznuo Saboljeva i pogodio dete u glavu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com