Vrednosti divljeg zapada : Više od pola sveta nije prihvatilo američku osudu Rusije!

Pri glasanju o isključenju Rusije iz Saveta UN za prava čoveka, Srbija se, pardon, odlučila za ipak malobrojniji deo sveta!

Tačno 100 država, sa mnogo   više od polovine svetskog stanovništva, nije želelo da u 21.veku bude stavljeno pred svršen čin i zažmuri pred činjenicom da u propisanom pravnom postupku nije nepobitno  utvrdjeno da je Rusija počinila zločin u ukrajinskom mestu Buča.( Istina, Rusija nesumnjivo nije imala šta da traži u mestu Buča).

Zato je 100 država bilo ili protiv (24), ili uzdržano (58) ili nije uopšte glasalo(18) o američkoj presudi Rusiji, koja predstavlja vanzakonsku praksu po ugledu na Gvatanamo.

Medju ovim državama su i neke kojima je već ranije bez suda presudjeno : pre svih najveća laž ili fake news 21.veka – Irak, ali i Avganistan i Venecuela, na primer.

Svet ima 7,7 milijardi stanovnika, ovih 100 država ima preko 4 milijarde stanovnika.

Dakle, zapadna strategija „bacanja Rusije 15 godina unazad“ definitivno je počela da deli svet.

Pošto je presuda, bez propisanog dokaznog postupka, doneta, nikada više nećemo saznati kako su i čijom krivicom nastradali ljudi u Buči. U tome i jeste poenta?Da nikad ne saznamo?

Neke od država koje su bez suda glasale za osudu, sada traže nezavisnu istragu. Ali istraga, pošto je presuda već doneta, naravno ne može biti ni nezavisna ni nepristrasna.

Onih 76 država koje su bile uzdržane ili nisu uopšte glasale, sa velikom su verovatnoćom bile izložene pretnji sankcijama ili pretnji ekonomskim ili političkim problemima. Ipak su demonstrirale svoj stav. Verovatno je strah da bi jednom mogle (opet?) da se nadju na mestu Rusije, a odbrane ni od kuda, bio veći nego strah da bi senka sankcija Rusiji mogla da padne na njih.

Što se Srbije tiče, ništa novo.

Srbija je 1999.godine bombardovana osiromašenim uranijumom.

A 2001.godine je u Ujedinjenim nacijama predložena rezolucija o zabrani upotrebe oružja s osiromašenim uranijumom. Ako ste zaboravili, da vas podsetim :kako je glasala Srbija?

Srbija, žrtva osiromašenog uranijuma, bila je UZDRŽANA!

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com