Cvajg: Neće biti brze zarade na Alibabi

Svi oni koji očekuju brzu zaradu na akcijama Alibabe će se razočarati, napisao je Džejson Cvajg, kolumnista Wall Strett Journal magazina i ekspert za finansijska ulaganja.

„Ako imaš novac koji možeš da priuštiš da izgubiš i ako kupiš akcije ispod 70 dolara, verovatno ćeš na kraju zaraditi, ali ni ne pomišljaj da kupiš akcije ako si plašljiv“, napisao je Cvajg u svojoj kolumni.

On dodaje da su firme slične Alibabi u početku beležile pad vrednosti na berzi da bi posle dužeg vremenskog perioda drastično porasle „Fejsbuk je izgubio polovinu svoje tržišne vrednosti za prva četiri meseca, a onda je više nego utrostručio svoju vrednost u poslednje dve godine. U oktobru 2013. godine akcije Tesla motorsa su pale za 17 odsto, da bi od tada porasle za 60 odsto. Ako kupiš Alibabine akcije spremi se za dugu i turbulentnu vožnju“.

Alibaba je firma koja se bavi onlajn trgovinom i njen današnji izlazak na Njujoršku berzu mogao bi da bude jedan od najvećih. Procenjuje se da bi obim transakcija mogao da iznosi 21,8 milijardi evra. Nemački list Špigl tvrdi da je više pokupila samo Poljoprivredna banka Kine pri svom izlasku na berzu 2000.godine.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com