Dešifrovali telefon i bez Epla!

Ministarstvo pravde SAD tražilo je od tamošnjeg suda da odloži ročište po tužbi protiv kompanije Epl jer je Federalni istražni biro našao način da dešifruje iPhone teroriste iz San Bernardina i bez pomoći te kompanije.

FBI vs Apple

„Treća lica su FBI-u demonstrirala način da se zaštita iPhona (teroriste Sajeda) Faruka slomi bez pomoći Epla“, saopštilo je to Ministarstvo.

Ukoliko provere pokažu da taj metod skidanja zaštite deluje, a da pritom podaci ne budu uništeni „biće nepotrebna pomoć Epla“, navodi se u tom saopštenju i dodaje da je za testiranje dobijenog metoda potrebno vreme.

Spor izmedju kompanije Epl i FBI izazvao je interes širom sveta. Epl je odbio da izradi softver kojim bi samo u slučaju počinioca terorističkog akta u američkom gradu San Bernardino bila skinuta zaštita sa podataka na iPhonu koji je on koristio, a koji je pripadao lokalnoj upravi gde je počinilac terorističkog akta radio. Ta se uprava, kao vlasnik telefona, saglasila s skidanjem zaštite, ali ne i Epl koji se pismom za podršku obratio svojim klijentima širom sveta. Reakcije su, kako su Ekonomske vesti opširno izveštavale, bile različite.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com