Kako je Mark Zakerberg odbrusio Petru Porošenku

Da se zna gde je kome mesto: šef Fejsbuka Mark Zakerberg otpisao je, na radost ruskih medija, ukrajinskom predsedniku Petru Porošenku na molbu da Fejsbuk otvori predstavništvo u Ukrajini. Fejsbuk nema predstavništvo u Moskvi, a u Ukrajini bi ga mogao otvoriti samo ako bi to bilo u interesu razvoja te kompanije, razmenili su Zakerberg i Porošenko poruke na poznatoj društvenoj mreži.

Molba je bila motivisana sumnjom da pristrasni službenici iz predstavništva Fejsbuka u Moskvi skidaju sa stranica te društvene mreže neke sadržaje kreirane u Ukrajini.

Ne, rekao je Zakerberg, koji je odgovarao na pitanja korisnika te društvene mreže koja su imala najviše lajkova, sadržaji se skidaju ako su protivni poznatom pravilu kompanije da uvredljivi ili sadržaji koji pozivaju na nasilje ne mogu biti objavljeni. O tome odlučuju službenici u Dablinu, koji govore odgovarajući jezik. Zakerberg je proverio ukrajinski slučaj.

„Na žalost ima nekoliko saopštenja koja narušavaju to pravilo. Ljudi su se požalili i kad smo pogledali ta saopštenja utvrdili smo da su neka sadržala uvredljiv rečnik u odnosu na neke ruske gradjane i mi smo ih skinuli. Za nas je neprihvatljiv kontekst koji sadrži otvorenu agresiju, uvrede na etničkoj osnovi ili pozive ka nasilju“, rekao je Zakerberg.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com