Melanija Tramp: Me too!

Prva dama Amerike smislila je sjajan trik. Pri izlasku iz predsedničkog aviona, kada je uobičajeno da svaki američki predsednik dohvati svoju suprugu za ruku, Melanija Tramp prebacuje tašnu u levu ruku. Video koji na svojim online stranama sa zadovoljstvom prikazuju najozbiljniji nemački mediji, prikazuje američkog predsednika kako ispod oka snima tu situaciju i diskretno povlači ruku…

Na kraju prve godine mandata američkog predsednika Donalda Trampa ispalo je da je najpopularniji član porodice Tramp u stranu gurnuta, uvek zaledjenog lica bez osmeha, prva dama Amerike Melanija Tramp.

Porodica Tramp svakako ima smisla za rijaliti šou i marketing, i nije vrag da se kod onoga što je usledilo radi upravo o tome – marketinškoj režiji.

Jer rast popularnosti prve dame Amerike se više ne da zaustaviti, a znaci pasivnog otpora, koji ona pruža američkom predsedniku, predmet su grozničavog lova i najozbiljnijih medija po svetu.

Serija je krenula kad je obnarodovano da je advokat Donalda Trampa platio 130.000 dolara jednoj porno zvezdi da ne izbrblja o vezi s sadašnjim američkim predsednikom u vreme kad je Bajron, sin prvog bračnog para Amerike, bio upravo rodjen. Zvezda je to dva puta demantovala, kao i advokat, ali ili prva dama Amerike zna svog muža bolje ili je planeta upala u špansku seriju par excellance.

Melanija Tramp je na svoje neslaganje najpre skrenula pažnju kad je bez ubedljivog objašnjenja otkazala najavljeni put u Davos gde je američki predsednik učestvovao na Svetskom ekonomskom forumu.

Zatim je na dan 13. godišnjice svoga braka na društvenim mrežama objavila sliku s američkim vojnikom-pratiocem, ne sa mužem.

Do dana današnjeg se analiziraju i najsitniji detalji njenog kapricioznog ponašanja na Kaptol hilu u vreme kad je njen suprug podnosio svoj prvi izveštaj o stanju nacije.

Prvo, na Kaptol hil nije stigla s njim, nego odvojenim kolima. Tamo je, pri ulasku u salu, dočekao frenetičan aplauz senatora i kongresmena. Odevena u belo, po nekima, htela je da napomene stav sifražetkinja, a po nekima, ni manje ni više, nego predsedničke kandidatkinje i Trampove ogorčene protivnice Hilari Klinton, koja je, baš zgodna koincidencija, na mestu prve dame od muža doživela još veće, planetarno poniženje.

Dok je američki predsednik govorio o porodici kao centralnoj američkoj vrednosti, republikanci su, uz buran aplauz, poskakali na noge. Prva dama je ostala da sedi, i nije aplaudirala.

Onda je prikazana kako izlazeći na Floridi iz predsedničkog aviona, izmiče napred, umesto da sačeka da reporteri naprave zajednički snimak prvog para Amerike, kako je uobičajeno.

Sve se super uklopilo kao jaka podrška pokretu MeToo i porukama sa dodele nagrade Gremi da žene diskriminaciju i ponižavanja razne vrste više neće trpeti.

Ni u Beloj kući, čini se da je dodala Melanija Tramp. Žaklina Kenedi je, zarad sopstvene ambicije, otrpela mnoge Merilin Monro, još ambicioznija Hilari Klinton je progutala Moniku Levinski, slovenačka manekenka posvećena vaspitanju sina pružila je otpor?

Mada je prvoj kćeri Amerike, Ivanki Tramp, bila namenjana uloga žene koja svojim primerom dokazuje kako američki san važi podjednako za žene i muškarce, nesrećni Harvi Vajnstin je sve prevrnuo na glavu. Pa je ispalo po narodnoj: nije kome je rečeno, nego kome je sudjeno. I nije kako se očekuje da bude, nego je kako jeste.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com