Najskuplji burger na svetu košta 33.000 dinara

Ono što je pljeskavica u Srbiji, to je burger u Americi. Međutim, sigurno je da ne postoji pljeskavica koja košta 33.000 dinara, koliko košta najskuplji burger na svetu.

Njujorški restoran Serendipity 3 svojim gostima nudi Le Burger Extravangt, burger koji košta 295 dolara i mora da se naruči minimum 48 sati unapred. Ginisova knjiga rekorda je tom burgeru sasvim zasluženo dodelila epitet najskupljeg na svetu.

Le Burger Extravagant

Sam burger je napravljen od prvoklasne japanske govedine Vagi. Taj podatak, iako je reč o najskupljoj govedini na svetu, ipak ne čini Le Burger Extravangt najskupljim burgerom na svetu. Pa čak ni komadići zlata posuti po zemički, a ni kavijar i crni tartufi koji se služe kao prilog. Kap koja preliva ovu čašu neki bi rekli hedonizma, drugi, sasvim opravdano, dekadencije, je čačkalica od zlata, optočena dijamantima.

Da je reč o najskupljem burgeru na svetu potvrdila je i Ginisova knjiga rekorda.

Inače restoran Serendipity 3 je poznat po „najskupljoj hrani“. Tako su za Nacionalni dan hot doga, da – to zaista postoji u SAD, pripremili hot dog od 69 dolara (oko 7.600 dinara), a u svojoj stalnoj ponudi imaju sladoled kup koji košta čak 1.000 dolara (skoro 110.000 dinara)!

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com