Naslednik Hejli: Tramp žali što to ne može biti Ivanka

Najozbiljniji kandidati za novog ambasadora SAD u Ujedinjenim nacijama su bivša savetnica američkog predsednika Dina Pauel i sadašnji američki ambasador u Nemačkoj Ričard Grenel, tvrdi Bloomberg.

Kako vest te agencije prenose evropski mediji, američki predsednik Donald Tramp je već izrazio žaljenje što na to mesto ne može da predloži svoju kćer Ivanku.

On je rekao da bi Ivanka bila „neverovatno dobar“ ambasador, ali da on zna da bi zbog njenog imenovanja bio optužen za nepotizam.

Američka ambasadorka u UN Niki Hejli iznenada je podnela ostavku na tu funkciju. Ralozi nisu navedeni, sem što je Hejli rekla da treba znati kad je vreme da se ode i zadatak prepusti nekom drugom.

Kćer indijskih imigranata i bivša guvernerka  Južne Karoline, Hejli je odlučno odbacila mogućnost da će se 2020. godine kandidovati za predsednicu SAD i najavila da će tada podržati Donalda Trampa u borbi za još jedan mandat.

Tramp je najavio da će naslednika Hejli izabrati za dve-tri nedelje, pri čemu će mu Hejli pomoći.

Niki Hejli će na dužnosti ostati do kraja godine.

Njen način odbrane interesa Amerike nije bio po ukusu mnogih zemalja, ali, tvrde analitičari pozivajući se na ankete, jeste bio po volji većine republikanaca, ali i demokrata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com