Počinju masovna otpuštanja u Tviteru

Društvena mreža Tviter planira naredne nedelje da započne sa talasom otpuštanja, objavio je internet portal za tehnološke vesti Re/code, pozivajući se na izvore iz kompanije.

Tviter

Nije poznato koliko će zaposlenih izgubiti posao, ali će verovatno biti obuhvaćeni svi delovi, piše Re/code, navodeći kao izvor osobe unutar kompanije.

Ta vest usledila je nakon što je u ponedjeljak za novog izvršnog direktora Tvitera postavljen Džek Dorsi, prenose Nezavisne novine.

Tviter širom sveta zapošljava otprilike 4,1 hiljada ljudi u više od 35 poslovnica.

Cena deonice Tvitera pala je u petak 3,1 odsto, na 29,90 dolara. Od početka godine cena joj je u minusu otprilike 14 odsto.

U toj kompaniji koja upravlja besplatnom društvenom mrežom rade na obnavljanju rasta broja korisnika, nakon što je u drugom tromesečju zabeležen najslabiji rast njihovog mesečnog broja otkad je kompanija izašla na berzu 2013. godine.

Otpuštanja u Tviteru dolaze u vreme kada kompanija restrukturira svoju inženjersku organizaciju da bi postala efikasnija. Verovatno je da će otpuštanja pogoditi veliki broj inženjera.

Prihodi Tvitera dostigli su u drugom kvartalu 502 miliona dolara, što je 61 odsto više nego u istom period prošle godine. Pritom su prihodi od oglašavanja porasli za 63 odsto, na 452 miliona dolara. Zahvaljujući tome, gubitak kompanije smanjen je na 136,7 miliona dolara, dok je u istom prošlogodišnjem periodu iznosio 144,6 miliona.

Međutim, zabeležen je slab rast broja aktivnih mesečnih korisnika te društvene mreže. U drugom tromesečju bilo ih je 304 miliona, dok ih je u prethodnom kvartalu bilo 302 miliona. To je najsporiji rast broja korisnika od javne ponude deonica te kompanije 2013. godine.

„To je neprihvatljivo i nismo zadovoljni“, kazao je tada Dorsi.

Twitter, koji korisnicima omogućuje slanje poruka od 140 karaktera, među najpoznatijim je društvenim mrežama na svetu. Međutim, ta kompanija ne uspev da raste tako brzo kao Facebook, najveća društvena mreža na svetu sa otprilike 1,4 milijarde korisnika.

Nedavno je i društvena mreža za razmenu fotografija i video zapisa Instagram objavila je da je broj njenih korisnika premašio 400 miliona, pretekavši broj korisnika Tvitera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com