Posle zaposlenih u Kongresu, prekid rata traže i diplomate u Stejt departmentu

Oko 63 odsto Amerikanaca nezadovoljno je načinom na koji postupa američki predsednik Džo Bajden u aktuelnom ratu Izraela protiv palestinske organizacije Hamas, koju deo sveta karakteriše kao terorističku, deo kao militantnu, a deo, kao turski predsednik Redzep Tajip Erdogan, kao oslobodilačku.

Praktično ceo svet osudio je Hamasovo raketiranje teritorije Izraela pri kome je poginulo 1400 Izraelaca, ali preko 11 000 dosad ubijenih Palestinaca, u uzvratnoj izraelskoj akciji čišćenja, teško da može da ostavi ravnodušnim ikog.

Propalestinske demonstracije i aktivizam na društvenim mrežama širom sveta rastu uprkos permanentnoj opasnosti da im se prišije antisemitizam i snažnoj kampanji kojom se hiljade ubijene palestinske dece praktično pravdaju tragedijom 242 taoca, koje drži Hamas.

U SAD predsednička administracija bezrezervno podržava „pravo Izraela da se brani i koketira s “ humanitarnom pauzom“ u kojoj će ubijeni biti pokopani, ranjenima rane previjene, a preživelima dostavljena hrana.

Prošle nedelje stepenice Kapitol hila zauzelo je stotinak zaposlenih u američkom Kongresu tražeći od svojih kongresmena da podrže prekid vatre u Gazi, koju od 7.oktobra bombarduje izraelska vojska. A juče im se pridružilo stotinak zaposlenih u Stejt departmentu i Agenciji za razvoj internim saopštenjem, koje je plasirano u medije, a kojim se administracija američkog predsednika Džo Bajden optužuje za „širenje dezinformacija“ o ratu Izraela i Hamasa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com