Russia Today: Malo ste se preračunali

Glavna urednica TV kanala Russia Today Margarita Simonjan objavila je da budžet pet kanala te kuće iznosi 225 miliona dolara.

„Budžet Broadcasting Board of Governors (BBG), koji većim delom odlazi na jeftinije radio izveštavanje, iznosi više od 721 milion dolara, što je tri puta više. Bojim se da nije stvar u parama“, odgovorila je Simonjanova na izjavu američkog državnog sekretara kako Russia Today troši velike pare.

Broadcasting Board of Governors kontroliše američku informaciono-propagandnu delatnost u inostranstvu.

Margarita Simonjan

„Vlada SAD vidi u nama opasnost zato što mi gledaocima pokazujemo baš ono što žele da vide – drugu sliku sveta. Gledaoci su se umorili od jednostranog pogleda mejnstrim medija i mi im dajemo alternativu koju gledaju milioni ljudi iz celog sveta“, napisala je Margarita Simonjan, a prenosi press služba Russia Today-a.

Keri je pred Predstavničkim domom američkog Kongresa izjavio da bi SAD trebalo da troše više novca na razjašnjavanje svoje pozicije preko medija.

„Russia Today govori engleski, imamo li mi ekvivalent koji je moguće slušati na ruskom? To je veoma skupo. Oni (RT) troše velike sume novce. Obraćaju se ljudima na jeziku koji oni razumeju“, rekao je tom prilikom Džon Keri.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com