Sumnja iz Kremlja: Amerikanci kopaju po ruskoj genetici

Specijalne službe su ruskog predsednika Vladimira Putina obavestile da neko, ne zna se s kojim ciljem, prikuplja biomaterijal svih etničkih grupa u Rusiji i šalje ih u Ameriku.

To je saznanje ruski predsednik podelio sa zaštitnicima ljudskih prava sa kojima se sastao: „Stvarno, neki emisari obavljaju takvu delatnost, predstavnici nekih nevladinih organizacija i drugih organa“, rekao je Putin.

Informaciju je potvrdio Valerij Iljinski direktor kompanije Genotek, koga je konsultovala agencija Ria Novosti.

Prema njegovim saznanjima, u Rusiji postoje dva centra, u Moskvi i Peterburgu, koji se bave sakupljanjem biološkog materijala raznih naroda u Rusiji i taj materijal šalju svojim kolegama – saradnicima u SAD.

On je rekao da se poslednjih godina pojavilo nekoliko publikacija na osnovu kojih je on zaključio da se radi o izučavanju genetskih razlika medju raznim narodima u Rusiji, o traženju razlika medju njima, uključujući tu i različite bolesti koje ih pogadjaju.

On pretpostavlja da se materijali šalju u Ameriku jer u Rusiji niko neće da finansira slična istraživanja.
Iljinskog brine nešto drugo – rezultati su nedostupni ruskim naučnicima!

„To je krajnje uvredljivo za nas, mi ne možemo da dobijemo informaciju dobijenu izučavanjem nas samih“, kaže Iljinski i dodaje da su u Evropi i Rusiji rezultati takvih istraživanja slobodno dostupni na Internetu.

„Sve u svemu, teško je razumeti s čim je u vezi odsustvo želje da se informacija podeli“, kaže Iljinski, ali on nikada nije čuo da bi neko otkrića o sklonosti neke etničke grupe odredjenoj bolesti koristio za napade na nju.

One thought on “Sumnja iz Kremlja: Amerikanci kopaju po ruskoj genetici

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com