Smešna strana sveta: Kako uloviti Trampa

Hvala Bogu da na aktuelno zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija nije otišao predsednik Aleksandar Vučić nego premijerka Ana Brnabić, čija se ambicija hrani manje spektakularnim ličnim uspesima.

Inače bi značajno porasla verovatnoća da i mi posredstvom RTS-a gledamo dvodelnu seriju pod nazivom „Kako uloviti Trampa izmedju dva zalogaja ili makar na margini“, a koja se iz večeri u veče, posredstvom HRT-a, servira našim komšijama Hrvatima.

Njihova spektakularna predsednica Kolinda Grabar-Kitarović (na slici arhivski snimak) u Njujorku je. A u Zagrebu se s velikim uzbudjenjem prati realizacija njene najave da će učiniti sve da se američkog predsednika dokopa za vreme svečane večere.

Pošto je svečana večera prošla, a kamere nisu ništa zabeležile, hrvatska predsednica je najavila da će američkog predsednika zaskočiti sigurno na margini skupštine i to sa produžim spiskom ni malo marginalnih tema.

Umesto njenih slika u razgovoru s američkim predsednikom i hrvatski javni servis je morao da objavi kako je Donald Tramp proveo sat vremena u razgovoru s svojim francuskim kolegom Emanuelom Makronom. A hrvatska predsednica, slikom, sa čelnicima tako interesantnih zemalja kao što su Paragvaj, Namibija, Liban, Angola, Panama, a sva razdragana pozvana je i u posetu Kubi.

Informacija da je razgovor s Anom Brnabić tražio američki ministar za trgovinu Vilbur Ros, onaj što odmerava sankcije Kini pa i Rusiji, deluje u ovom kontekstu kao sušta državnička ozbiljnost. Brrrrr….

Javljeno je da je Trampov govor propraćen glasnim smehom dela učesnika Generalne skupštine. To su oni kojima je sat stao u vreme anketa prema kojima Donald Tramp gubi, a Hilari Klinton dobija izbore. Oni, koji su očajni rekli zbogom realnosti. Medju koje agilna hrvatska predsednica svakako ne spada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com