Smešna strana sveta: Rusi, stižem!

Ni priznanje Tonija Blera da su on i Džordž Buš mladji izmislili razloge za razaranje Iraka koje je života koštalo stotine hiljada ljudi nije izazvalo takvo zgražanje medija kakvo je izavala jučerašnja ramena tvitova izmedju Vašingtona i Moskve u stilu „Ajde ako smeš“, i “Evo,stižem“, “Super, čekamo te“.

Britanski Gardijan sad tvrdi da celu jučerašnju tvit-tragikomediju mora da je izazvala greška u prevodu i navika američkog predsednika da komunicira s televizijom.

Naime, misli Gardijan, čak se ni Donaldu Trampu ne bi omakla jučerašnja nezapamćena tvit-poruka: Rusi spremite se, stižu američke rakete lepe, nove i pametne!

Gardijan danas piše da je američkog predsednika na ovakvu skandaloznu nepromišljenost koja je podjednako iznenadila i svet i Trampove najbliže saradnike, izazvao pogrešan prevod poruke ruskog ambasadora u Libanu. Šta je greška u tom prevodu i ko je grešku naporavio ne navodi se.

Trampovi saradnici su juče veoma ublažili njegovu smešnu ratobornu retoriku tvrdnjom Sare Sanders da predsednik veruje da su dobri odnosi izmedju SAD i Rusije dobri za ceo svet.

Ranije je sam Tramp za tenzije izmedju Vašingtona i Moskve okrivio istragu o navodnom ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine što je u delu zapadnih medija shvaćeno kao najava otpuštanja specijalnog tužioca Roberta Milera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com