Svet je jadan, pardon, jedan: Zašto su ubijeni Botam Džon i Džošua Braun

U petak je sa više hitaca iz pištolja u Dalasu ubijen crni momak Džošua Braun (28), javili su američki mediji, a prvi Dalas Morning News.

Samo dan ranije na deset godina je osudjena bela policajka Amber Guajger (31) jer je septembra 2018. godine u njegovom stanu sa nekoliko hitaca iz pištolja ubila crnog momka Botama Džina (tada 26 godina), dok je mirno jeo sladoled.

Guajger je tvrdila da je omaškom ušla u četvrti umesto u drugi ulaz zgrade u kojoj je stanovala, i omaškom kroz inače otvorena vrata ušla u stan Botama Džina, misleći da ulazi u svoj, i zaključila da je saradnik kompanije PriceWaterCoopers – provalnik.

U petak ubijeni Džošua Braun bio je glavni svedok tužilaštva u ovom slučaju. On je bio u hodniku na spratu na kome se nalazi stan, u kome se ubistvo desilo, i nije čuo da je bela policajka uputila bilo koju reč upozorenja crnom mladiću pre nego što je pripucala. Zbog ovog svedočenja, tužilaštvo se Braunu zahvalilo na hrabrosti.

Posle ubistva Brauna, komšije su videle srebrni sedan s četvoro vrata kako odlazi s parkinga na kome se ubistvo desilo. Policija Dalasa još nema osumnjičenih.

Li Merit, advokat porodice Džin izjavio je da ubistvo Džošua Brauna „podvlači realnost crnog iskustva“ u Americi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com