Zašto se Generalna skupština UN smejala americkom predsedniku?

Američka ambasadorka u UN Niki Hejli razjasnila je danas dosad nevidjenu scenu: na govor jednog američkog predsednika Generalna skupština Ujedinjenih nacija reagovala je smehom.

Svetski lideri su se smejali na neke delove govora Donalda Trampa zato što „vole njegovo poštenje“ i „poštuju ga”, rekla je Hejli gostujući u emisiji „Fox & Friends“.

Nisu svetski lideri Trampove tvrdnje o uspešnosti sadašnje američke administracije doživeli kao smešne, nego kao poštene, precizirala je ambasadorka Hejli.

“Oni vole kako je on pošten”, rekla je Hejli.

Ona je dodala da su se svetski lideri ceo jučerašnji dan gurali da se slikaju s Trampom i da mu kažu kako mu je sjajan bio govor.

„Oni vole što je on iskren s njima i oni nikad nisu videli ništa slično tome, otud poštovanje. Videla sam da su mediji pokušali da od toga naprave nešto kao izraz nepoštovanja. To ne odgovara onome što se zaista dogodilo – oni vole da budu sa njim“, rekla je Hejli.

Američki predsednik je pred Generalnom skupštinom UN rekao: “Tokom manje od dve godine, moja administracija je postigla više nego većina administracija u istoriji naše zemlje… To je istina“.

Ta je rečenica izazvala nešto prigušenog smeha u sali.

„Nisam očekivao ovakvu reakciju, ali OK”, odgovorio je Tramp kiselim smehom i tek to je izazvalo provalu smeha medju prisutnim svetskim liderima, njihovim saradnicima i medijima, piše Huffington Post.

Ovaj je dogadjaj bio predmet i kasnijeg razgovora Trampa sa novinarima .

„Oh, to je bilo sjajno. I bilo je zamišljeno da izazove smeh, ali bilo je sjajno“, rekao je Tramp povodom reakcije na njegove hvalisave komentare.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com