Donirajte i vi nešto za spas evra

Evropska centralna banka preselila se nedavno, uz velike proteste, u svoju novu, 1,3 milijarde evra vrednu, zgradu u Fankfurtu na Majni, a u centru grada ostao je veliki znak valute koju ona brani bez igde ikoga svoga.

Skulptura koja simbolizuje evro trebalo bi ove godine da bude temeljno rekonstruisana, ali niko nije spreman za to da plati, prema Volstrit džornalu, neophodnih 60.000 evra. Zato je Komitet za kulturu grada Frankfurta pokrenuo inicijativu za sakupljanje donacija za sredjivanje skulptura evra okićene sa 12 zlatnih zvezdica.

Da će ova akcija izazvati nove proteste svedoče i dijametralno suprotna vidjenja uglednih stanovnika Frankfurta onoga što skulptura simbolizuje: jedni smatraju da simbolizuje novac i vredja osećanja siromašnih, a drugi da simbolizuje ponosnu trgovinsku tradiciju Frankfurta.

Skulptura je postavljena 2001. godine, a 2002. godine je grad Frankfurt odlučio da na mestu na kome je ostane za stalno. Uobičajeno godišnje održavanje staje izmedju 15.000 i 20.000 evra, ali ove godine je sijalice koje figuru iznutra osvetljavaju potrebno zameniti Led-sijalicama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com