Milijarder Ivan Žilić kupuje KK Zadar

Ivan Žilić, miljarder rodom iz BIH, koji je svoj kapital stekao patentiranjem posebne vrste varenja koja se koristi u automobilskoj industriji, samo u 2011. prema dostupnim poreskim podacima u Luksemburgu je platio 2,14 milijarde evra poreza, zainteresiran je za ulaganje u KK Zadar, odnosno, kako je kazao redakciji ZDNews.hr-a, želi postati vlasnik Košarkaškog kluba Zadar.

žilić

„Poslao sam pismo namere, odnosno interesa. Dalje je na klubu da se odluči na koji način želi daljnju saradnju ili je ne želi. S moje strane postoji veliki interes i želja da uložim u KK Zadar čiji sam fan dugi niz godina. Uvek sam simpatizirao Zadar, Jugoplastiku i Hajduk iako sam rodom iz Bosne. Dakle, na direktoru kluba i na gradonačelniku je da se odluče žele li i na koji način žele raditi sa mnom. Moja želja bi bila da otkupim apsolutno sve dugove koje klub ima i da mi se dopusti da postavim svoje ljude koji će ispravno, transparentno i u korist navijača voditi klub“, rekao je Žilić.

On je istakao da poseduje kapital od 30 milijardi evra i da je dug Zadra (prema procenama medija oko 30 miliona kuna) za njega prava sitnica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com