Sara Brajtman otkazala putovanje u kosmos

Britanska pevačica Sara Brajtman otkazala je svoj let na Medjunarodnu kosmičku stanicu (MKS) planiran za oktobar 2015. godine.

Pevačica je objavila, prenose RIA novosti, da odlaže već započete pripreme i planirani let zbog porodičnih razloga. Ona je trebalo da bude osmi turista na MKS gde je trebalo da provede 10 dana. Već je bila i započela pripreme za to putovanje.

Ruski organizatori ovog kosmičkog turizma blagovremeno su Brajtmanovoj odredili dublera. To je japanski biznismen i “veliki obožavalac kosmosa” Sakoši Takamacu.

Medjutim, ruski list Vzgljad citira niz saopštenja Roskoma iz kojih se vidi da sa letovima na MKS, pa i onima koji je trebalo da budu realizovani pre leta vasionskog broda “Sojuz TMA-18M”, ove godine ima tehničkih problema. Najpre treba da budu ispitani razlozi neuspešnog pokušaja da teretni vasionski brod Progres stigne na MKS, pa da se nastavi realzacija programa svemirskog turizma u kome je dosad uspešno učestvovalo sedam privatnih osoba.

Tako da su “porodični” razlozi Brajtmanove za otkazivanje ove jedinstvene turističke avanture sada malo jasniji.

Medjunarodna svemisrka stanica je zajednički projekat izgradnje orbitralne svemirske stanice šest svemirskih agencija iz SAD, Rusije, Japana, Kanade, Brazila i EU. Samo Ruska svemirska agencija organizuje svemirski turizam za fizička lica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com