Uhapšen zbog punjenja telefona u vozu!

Robin Li, 45-godišnji umetnik iz Ajlingtona, uhapšen je zato što je punio iPhone u vozu. Da, dobro ste pročitali, britanska policija privela je čoveka zato što je iskoristio utičnicu u vozu da napuni svoj mobilni telefon.

iPhone

I nakon medijskog zgražavanja zbog ovog događaja, britanska policija ostaje pri stavu da je Li s razlogom uhapšen. O daljim koracima u ovom slučaju policija će odlučiti u narednom periodu!?

Prema rečima Robina Lija, pripadnica neke vrste građanske policije obavestila ga je da time što puni svoj telefon u vozu čini zločin – krade električnu struju. Kada je voz pristigao na sledeću stanicu, ona je četvorici policajaca doviknula: „Ovaj čovek krade električnu energiju, morate ga uhapsiti“, prenosi Evening Standard.

Prema navodima iz britanske policije, Li je zapravo dva puta priveden. Prvi put zbog nesvakidašnje krađe električne energije, a drugi put zbog „neprihvatljivog ponašanja“ zbog prvog hapšenja. U izveštaju se navodi da je bio agresivan.

Šteta koju je Robin Li prouzrokovao punjenjem svog iPhone-a u vozu iznosi 7 funti. Taj iznos će morati da plati britanskoj železnici. A zakonom mu preti zatvorska kazna do čak pet godina!

Policijo, samo oštro!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com