Politički korektna jaja

Nekad britanski, a sad u američkom vlasništvu proizvodjač čokolade Cudbary iznervirao je čak i britansku premijerku Terezu Mej. Ona je oštro protestovala zbog saradnje koju je toj kompaniji u političkoj korektnosti, koja je prevršila čak i anglosaksonsku meru, pružila organizacija za zaštitu spomenika Nacional trust, čiji je Mej i sama član.

Cudbary i Nacional trust svake godine o Uskrsu organizuju manifestaciju „U potrazi za uskršnjim jajetom“ u kojoj učestvuju hiljade ljudi. Ove godine je, politički korektno a nadali su se i unosno, Cudbary odlučio da o Uskrsu na tržište i naravno  toliko poznatu manifestaciju, plasira čokoladna jaja na kojima više neće biti pomena od Uskrsa. Samo ime firme – Cudbary (eggs). Kao, iz razloga političke korektnosti prema religijama koje ne slave Uskrs. Pa se Nacional trust, od koga se očekuje i da brine o britanskoj tradiciji, nije pobunio ni kad je promenjeno ime manifestacije koja se organizuje o Uskrsu u „Cudbary potraga za jajetom“!!!

Reagovala je, naravno, i anglikanska crkva.

S političkom korektnošću se crvena linija pregazila i nekim drugim povodima, a u ovom slučaju je politička korektnost pomešana s komercijalnim motivima pretvorena upravo u svoju suprotnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com