Putin i Tramp u (pre)malom društvu

Ključna tema današnjeg Samita G20 (najrazvijenijih) zemalja trebalo je da budu razvojni problemi 55 država Afrike, ali biće susret američkog i ruskog predsednika iako će se, prema oceni svetskih analitičara, iscrpsti na nivou upoznavanja.

Donald Tramp i Vladimir Putin sastaće se danas  i to upravo u vreme kada će se Samit raspravljati o klimi. Očekivalo se da tokom rasprave, američkom predsedniku bude natrljan nos, ali njegov nos toj jedinstenoj prilici neće prisustvovati!

Ruski mediji tvrde da će susret početi u petnaest minuta do 16 sati po evropskom vremenu i neće trajati duže od sata.

Susret Tramp-Putin pratiće ceo svet s velikim interesom, a SAD s velikim podozrenjem. Tramp na ovaj susret stiže pod pritiskom optužbi o nedozvoljenim ili bar neprijavljenim kontaktima  njegovih saradnika s ruskim predstavnicima kao i optužbi o uticaju Rusije na prošlogodišnje američke predsedničke izbore.

Podozrenje u Americi podgrejaće i činjenica da se dva predsednika sastaju u veoma uskom krugu saradnika: Trampa neće pratiti čak ni savetnik za bezbednost, samo državni sekretar Reks Tilerson i prevodilac, a sa ruske strane će učestvovati samo ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com