Rodić: Možda se pokaže da su glinu nanele poplave!

Komisija, istraga, ovi što rade projekat sanacije utvrdiće šta je bilo, ali ja mislim da su tu bile i poplave i da je tu dosta bilo natopljeno, kaže za Ekonomske Vesti Goran Rodić iz Gradjevinske komore.

U aktuelnoj svadji oko kvaliteta radova na deonici Ub – Lajkovac takozvanog Koridora XI, on podseća da je Gradjevinska komora uvek govorila da složene infrastrukturne poslove treba da rade firme od referenci, koje znaju to da rade.

„U masi slučajeva se biraju samo nejeftinije, a svuda na svetu se na tenderu najskuplji i najjeftiniji odbacuju, biraju se firme koje će poštovati kvalitet i rok. Planum je poznata firma, Energoprojekt je poznat, Putevi su poznati, to što se desilo kod Planuma, to komisija utvrdjuje, ali po meni je tu dobrim delom i ta viša sila bila, one poplave koje su bile u tom delu su nakvasile dosta te nasipe“, kaže Rodić za Ekonomske Vesti.

Naše se firme godinama bore da na velikim gradjevinskim poslovima dobiju posao glavnog izvođača i bolje bi bilo da se pokaže da su put uništile poplave, kako misli Rodić, a nije ga loše uradio Planum.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com