Srbija finansira „put mira“ ili „koridor Velike Albanije“

Poslanik Djordje Vukadinović danas je protestovao što je u budžetu Republike Srbije za 2018. godinu predvidjen iznos za finansiranje prve faze auto-puta Niš-Merdare-Priština.

On je rekao da se u njegovom okruženju taj put naziva „koridor Velike Albanije“ i da taj put nema nikakvog ekonomskog opravdanja za Srbiju.

Taj put, rekao je Vukadinović, služi samo transferu Albanaca sa Kosova i iz Albanije u zapadnu Evropu i Srbija ga gradi jer je želja Angele Merkel i drugih iz Evrope da poveže Albaniju sa Briselom.

„Može, ali ne mora o trošku Srbije”, rekao je Vukadinović.

Ministarka gradjevine Zorana Mihajlović ovaj put naziva „put mira“. Braneći ga ona je rekla da se ne može unapred znati kolika će biti iskorišćenost nekog puta i da će ovaj put služiti našim gradjanima.

“Ne mogu da verujem da je neko protiv bilo kog puta, gde god da se gradi put, od koristi je za Srbiju”, rekla je Mihajlovićeva.

”Svakim putem približavamo Srbiji investitore i radna mesta”, dodala je ona.

Ministarka gradjevinarstva je dodala da Srbija nema luku i da joj je važan Koridor 11 koji je dovodi do luke Bar, ali joj je važan i ovaj put (Niš- Merdare-Priština) jer njime izlazi na albansku luku!!!

Ministarka Mihajlović nije u prilog svojim nervoznim tvrdnjama iznela ni jedan egzaktan podatak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com