Milijarda rubalja za podatke o umrlima

Privatne pogrebne agencije plaćaju godišnje u Moskvi više od milijardu rubalja na ime mita zvaničnim licima raznih organizacija kako bi došle do podataka o umrlima i do njih stigli pre konkurencije. U Moskvi je 100 odsto tih podataka predmet trgovine, izjavio je Aleksej Suloev, potpredsednik Saveza pogrebnih organizacije Rusije.

Hovanskoe

„Prosečni iznos mita je 15.000 rubalja, ako godišnje u Moskvi umre 120.000 ljudi. Eto vam milijarde“, rekao je Suloev a prenose ruski mediji. Jedan evro vredi 73,59 rubalja.

U prošlu subotu je na najvećem moskovskom groblju došlo do tuče oko grobljanskih poslova u kojoj je učestvovalo više od 200 ljudi. Zvanični predstavnik Istražnog komiteta RF Vladimir Markin je izjavio da se ekspresno smenjeni direktor tog groblja Jurij Čabujev sumnjiči da je organizator te tuče u kojoj su život izgubila tri čoveka, a 23 su ranjena.

Prema verziji Komersanta do tuče je došlo jer jedan vlasnik grobnog mesta nije bio zadovoljan kako su ga održavali radnici Tadžikistanci i odbio je da im plati. On je slučajno poznavalac sambo borilačke veštine, koja je u vreme SSSR-a razvijena za potrebe vojske i policije. Kad je sutradan zatekao grobnicu u još gorem stanju nego prethodnog dana, on je pomislio da su mu se Tadžikistanci osvetili za uskraćenu naknadu, pozvao je svoje drugove sambiste…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com