Pobili se oko posla na groblju

Na najvećem moskovskom groblju – Hovanskom groblju – došlo je danas do masovne tuče oko podele teritorije za opsluživanje groblja koja se smatra veoma unosnim biznisom.

Hovanskoe

U tuči je, prema poslednjim podacima policije, učestvovalo oko 200 ljudi, poginule su dve osobe, a deset je povredjeno. Tuča je izazvala veliki zastoj u sahranjivanju na groblju i ogromnu gužvu u saobraćaju oko njega. U tuči su korišćene metalne šipke i vatreno oružje.

Tri osobe su uhapšene i sumnjiče se da su izazivači tuče.

Ruski mediji pišu da je prema svedočenjima zaposlenih na groblju, na kome od 1997. godine postoji i deo za sahranjivanje muslimana, došlo je do tuče izmedju s jedne strane imigranata iz Tadžikistana i Uzbekistana, koji već rade kao personal groblja, i s druge strane, grupa iz Dagestana i Čečenije koje su one prve hteli da proteraju sa radnih mesta na groblju i oni ih zauzmu!

Medjutim, firma „Ritual“, koja upravlja ovim grobljem, saopštila je da je do masovne tuče došlo zbog ilegalnih imigranata koji se često na groblju kriju od službenika Federalne migracione službe.

U Rusiji, prema zvaničnim podacima, radi oko 11 miliona stranaca, uglavnom iz bivših sovjetskih republika. Oko tri miliona nalazi se u Rusiji nelegalno, odnosno borave u Rusiji preko roka koji im je dozvoljen zakonom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com