Putinov prvi odgovor: Rusi da ne putuju u Tursku

Nakon skandaloznog obaranja ruskoj vojnog aviona Su-24, koje je izvela Vojska Turske, iz Rusije je stigla prva kontra-mera. Rusima je savetovano da ni pod razno ne putuju u Tursku, bilo turistički, bilo poslovno.
Su-24

„Stepen opasnosti od terorističkog napada u Turskoj nije ništa niži od onog u Egiptu“, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije, Sergej Lavrov, koji je otkazao zvaničnu posetu Turskoj planiranu za sutra.

Odmah je reagovala i Federalna agencija za turizam (Rosturizam) preporukom o suspendovanju svih aranžamana za Tursku, a tu preporuku je odmah poslušala jedna od najvećih ruskih turističkih agencija, Natalie turs.

Turska tvrdi da je ruski avion oborila nakon nekoliko upozorenja o povredi njihovog vazdušnog prostora, dok Rusi tvrde da je avion oboren iznad sirijske teritorije i da nije bio u turskom vazdušnom prostoru. Oba pilota su uspela da se katapultiraju iz aviona, ali su ih kasnije ubili turkmenistanski pobunjenici u Siriji.

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, ovaj događaj okarakterisao je kao „nož u leđa od saučesnika terorista“ i najavio ozbiljne posledice po rusko-turske odnose.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com