Beograd pravi groblje za kućne ljubimce na Bežanijskoj kosi

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas edukaciji „Odgovorno vlasništvo i prevencija napada pasa lutalica” u Osnovnoj školi Sonja Marinković u Zemunu kojom počinje realizacija istoimenog projekta.

Mali

Gradonačelnik je posle razgovora sa najmlađim Zemuncima podsetio da je reč o dugogodišnjem problemu i najavio sistemska rešenja u toj oblasti.

„Edukacijom najlmađih sugrađana po beogradskim školama želimo da im ukažemo na odgovorno vlasništvo, ali i kako da izbegnu napade pasa lutalica i kome da prijave prisustvo takvih pasa“, istakao je Mali.

On je najavio da je Grad Beograd započeo dva velika projekta, kako bi problem pasa lutalica konačno bio rešen.

„Prvi se odnosi na „Park za pse”, koji će biti realizovan tokom naredne godine na 25 hektara, a koji je grad dobio na upravljanje od preduzeća Srbijašume. Park će biti ograđen i u njemu će psi imate obezbeđene sve uslove, od hrane do medicinske nege. Sadašnja situacija je neprihvatljiva, jer se psi lutalice samo čipuju i vraćaju na ulice zbog čega je Grad Beograd podržao plan Zoo higijene – Sekretarijata za privredu o pravljenju parka koji će biti urađen po svim standardima. Time će se značajno smanjiti broj pasa lutalica na ulicama Beograda, kao i broj ujeda na građane, a za koje Grad Beograd plaća milionske odštetne zahteve“, rekao je Mali.

Drugi veliki projekat je, prema njegovim rečima, groblje za kućne ljubimce. Beograd je jedina metropola u ovom delu Evrope koja nema adekvatno mesto za sahranjivanje kućnih ljubimaca, kojih u našem gradu ima oko 200.000 registrovanih. On je najavio da će to groblje biti smešteno na Bežanijskoj kosi, kao i da očekuje da će i taj projekat biti realizovan tokom naredne godine.

2 thoughts on “Beograd pravi groblje za kućne ljubimce na Bežanijskoj kosi

 • 12. okt. 2015 at 22:52
  Permalink

  Konacno !!! Predlog koji ima smisla i koji ce napokon resiti ogroman problem pasa lutalica koji Beograd svrstava u totalno nerazvijene i zapustene gradove sveta i necemo vise morati da gledamo kuce sa slomljenim sapama kako kruze oko konteinera za smece i da ih mrzimo kad laju na nas iz copora i da se plasimo ujeda !!!! Hvala veterini i hvala gradskoj upravi na pametnoj odluci – nadam se da ce biti i sprovedena kad se stvore uslovi – Takodje hvala za odluku da se napravi groblje za kucne ljubimce – i ja imam jednog malog ljubimca koji ce jednog dana imati svoje mesto pocivanja kako i prilici – pozdrav : )))

  Reply
  • 6. nov. 2015 at 13:10
   Permalink

   Da li ti stvarno verujes u to?

   Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com