Deset miliona evra za uređenje priobalja Dunava

U narednom periodu u Srbiji biće značajnih ulaganja u razvoj turizma, najavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić otvarajući 38. Sajam turizma u Beogradu.
Aleksandar Vučić
Vučić je dodao da će prioritet biti ulaganje u priobalje Dunava, za šta će biti izdvojeno 10 miliona evra, infrastrukturu banja i planinskih centara, putnu infrastrukturu, ali i uređenje Beograda, Novog Sada i Niša.
Kada je uređenje priobalja Dunava u pitanju, poseban akcenat će biti stavljen na delove od Apatina do Beške i od Smedereva do Kladova.
Cilj uređenja priobalja Dunava je da se dunavski sliv uvrsti u regionalni turizam, objasnio je premijer.
Što se Beograda, Novog Sada i Niša tiče, uređivaće se gradska jezgra i ulepšavati fasade zgrada, kako bi „ovi gradovi mogli da budu najbolje city break destinacije“.
„Ponosimo se time što su u Beograd jednako dobrodošli i Rusi i Kinezi i Amerikanci i evropski prijatelji, i svako od njih može da nađe nešto u našoj zemlji“, rekao je Aleksandar Vučić.
On se osvrnuo i na akciju deljenja turističkih vaučera naglasivši da je podeljeno 120.000 vaučera, i da su hotelijeri zaradili „uz minimalno izdvojen novac države“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com