Fond za razvoj odobrio još 68 kredita vrednih 628 miliona dinara

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio na poslednjoj sednici još 68 kredita privrednicima u vrednosti od 628.148.426 dinara.

dinari

Krediti su odobreni na osnovu Programa za 2015. godinu za preduzetnike i pravna lica i mogu da se koriste za investicije, nabavku opreme i sirovina, održavanje tekuće likvidnosti, kao i za početak poslovanja (start-ap krediti).

Krediti su odobreni sa rokom otplate od pet do deset godina, u okviru kojih je period počeka od jedne do dve godine, a kamatna stopa tri odsto na godišnjem nivou.

Upravni odbor je odobrio i četiri reprograma za privredne subjekte koji imaju problem u poslovanju i vraćanju kredita, kao i jedan zahtev za sporazumno regulisanje obaveza.

Vlada Srbije je, u cilju nastavka podrške privrednim subjektima, prošle godine preko Fonda za razvoj ponovo pokrenula kreditiranje privrede nakon zastoja koji je nastao početkom 2014. godine.

Ukupan broj kredita koje je Fond za razvoj odobrio u ovoj godini je 316, a njihova ukupna vrednost iznosi 6.162.363.149 dinara.

Ova sredstva namenjena su domaćoj privredi i mogu se koristiti za čitav niz aktivnosti koje će unaprediti poslovanje i doprineti novom zapošljavanju.

Krediti se mogu koristiti za rekonstrukciju postojećih ili izgradnju novih objekata, modernizaciju proizvodnje novom opremom, obezbeđivanje obrtnih sredstava, ali i kao podsticaj početnicima kroz start-ap kredite za one koji žele da se dokažu u preduzetništvu.

Krediti Fonda za razvoj odobravaju se po veoma povoljnim kamatama i sa dužim rokovima otplate, a konkurs je otvoren tokom čitave godine, podseća se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com