Obezbeđena sredstva za rekonstrukciju puta u Laćarku

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da su izdvojena sredstva za rekonstrukciju pet kilometara puta u Laćarku, i najavila da će radovi početi u narednih nekoliko meseci.

Lacarak

Mihajlović je, nakon prijema za građane u Mesnoj zajednici Laćarak, istakla da je nedopustivo da se 30.000 ljudi iz okoline Sremske Mitrovice svakodnevno muči jer su poslednji radovi na putu izvedeni pre 15 godina, kada su kamene kocke loše presvučene asfaltom.

Ovih pet kilometara državnog puta ujedno su i jedina direktna veza ovog kraja sa Republikom Srpskom, rekla je ona i dodala da se put u Laćarku gradi jer država brine za bezbednost građana.

Prema njenim rečima, radovi će početi ako vremenski uslovi to dozvole već do kraja godine, a najkasnije u martu sledeće, i biće završeni do juna.

Mihajlović je podsetila na to da će u 2015. godini biti izgrađeno 86 kilometara autoputa i obnovljeno više od 120 kilometara puteva u zemlji.

Prema njenim rečima, u projekat obnove 1.100 kilometara puteva u Srbiji biće uloženo 400 miliona evra, što će biti realizovano u naredne tri godine.

Samo u ovoj godini biće potrošeno 60 miliona evra u okviru tog projekta, koji se finansira iz zajmova Svetske banke, Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj, a deo novca država je izdvojila iz republičkog budžeta, objasnila je ona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com