Program racionalizacije broja zaposlenih za 10 dana

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički najavila je da će program racionalizacije broja zaposlenih u javnom sektoru javnosti biti predočen za sedam do 10 dana, prenosi RTS.

Udovički je kazala da je program racionalizacije broja zaposlenih u javnoj upravi toliko značajan da je prerastao u program modernizacije javne uprave.

Ministarka poziva nevladine organizacije da pomognu predstavnicima vlade da javnosti objasne u čemu se sastoji taj ogroman posao.

Udovički je rekla da je posao reforme javne uprave veliki kao i da će građani i predstavnici civilnog društva razliku u funkcionisanju javne uprave osetiti tek na početku sledeće godine.

Prema njenim rečima, zakon o platama biće donet na vreme, kao što je i najavljeno, tako da će finansijske kontrole u ovom segmentu moći da se planiraju 2016. godine.

Udovički je, takođe, rekla i da će krajem maja u javnoj raspravi biti i Zakon o upravnom postupku i dodala da će nedavno usvojeni Zakon o inspekcijskom nadzoru biti neverovatno složen za sprovođenje.

„Moramo da nateramo 12 ministarstava i 39 uprava da počnu da sarađuju“, ukazala je Udovički.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com