Radulović: Uništavanje BIP-a i BG na vodi dobili novu dimenziju

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ saopštio je da projekat Beograd na vodi i „uništavanje BIP-a zarad izgradnje stanova, dobijaju novu dimenziju nakon saznanja da je gradonačelnik Beograda Siniša Mali direktor ofšor firme koja se bavi preprodajom stanova „za ličnu dobit“.

Dosta je bilo

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Zvanična dokumenta iz institucija Bugarske dokazuju da je gradonačelnik Siniša Mali lagao da nije vlasnik 24 stana na bugarskom primorju. Što je još gore, zvanična dokumenta pokazuju da je gradonačelnik Beograda i dan danas direktor ofšor firme sa Devičanskih ostrva koja trguje nekretninama. Ovo je potpuno neprihvatljivo i pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” zahteva smenu gradonačelnika.

Beograd se bruka što ima gradonačelnika koji istovremeno mešetari stanovima preko sumnjive firme, registrovane u jednom od poreskih rajeva. Novinari istraživačke mreže “Krik” objavili su dovoljan broj dokaza koji bi pokrenuli poresku policiju u svakoj iole pravno uređenoj zemlji. Svi poslovi Siniše Malog, a posebno projekti Beograd na vodi i uništavanje fabrike piva BIP zarad izgradnje stanova, dobijaju novu dimenziju nakon otkrića da se gradonačelnik bavi preprodajom stanova za ličnu dobit.

Ključno je otkriće da je Siniša Mali slagao kad je pokušao da se sakrije iza svoje advokatice, rekavši da je Ana Ivanova Panajotova direktorka i vlasnica ofšor firme, a dokumenta to demantuju i pokazuju da je Mali Panajotovu ovlastio da u njegovo ime potpisuje i priprema poslovnu dokumentaciju. Takođe je značajan dokument koji pokazuje da je bivši direktor srpskog Lukoila Srđan Dabić, sa kojim je Mali sarađivao prilikom koruptivne prodaje Beopetrola, takođe koristio usluge advokatice Panajotove. Ovaj podatak je dovoljan da ponovo pokrene neistražen i nezavršen slučaj sa prodajom Beopetrola.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” poziva Tužilaštvo i Poresku policiju da istraže sličaj Siniše Malog i sve poslove koje je vodio istovremeno sa svojim biznisom na egzotičnim ostrvima.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com