Vulin se sastao sa delegacijom Svetske banke

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin sastao se sa delegacijom Svetske banke koju su predvodili Sesil Fruman, direktor Globalne prakse za trgovinu i konkurentnost u Svetskoj banci i Toni Verheijen, šef kancelarie Svetske banke u Beogradu.

Predstavnici Svetske banke su izrazili zadovoljstvo tokom reformi koje se sprovode u Srbiji kao i spremnost da podrše završetak procesa restrukturiranja preduzeća kroz sprovođenje programa rešavanja viškova zaposlenih i redizajniranje posebnih mera za ovu kategoriju lica, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

S druge strane, ministar Vulin je istakao da politika Vlade Srbije nije novo zaduživanje, osim ako to nije neophodno.

„Nema prostora za nove kredite, ali svakako želimo saranju sa Svetskom bankom, posebno u delu ekspertske podrške koja nam može biti pružena“, rekao je Vulin.

Strane su se saglasile, dodaje se u saopštenju, da je potrebno podržati rad na izmenama zakonodavstva u oblasti zapošljavanja, uključujući i socijalno preduzetništvo, kao i da posebnu pažnju treba posvetiti redizajnu programa za mlade i merama koje podstiču aktivaciju svih nezaposlenih lica.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com