Za otežan povraćaj poljoprivrednog zemljišta kriva država

Udruženje građana za povraćaj oduzete imovine „Beograd“ ocenilo je da je za otežanu restituciju poljoprivrednog zemljišta odgovorna država koja nije popisala to zemljište, a ne nepostojanje podatakao o tom zemljištu u Agenciji za restituciju, kako tvrdi Uprava za poljoprivredno zemljiste.

„Komentari Uprave za zemljište da Agencija za restituciju ne zna koje se sve zemljište potražuje u restituciji je u najmanju ruku licemerna“, navodi se u saopštenju.

Udruženje ističe da je problem nepopisanog poljoprivrednog zemjišta proizvod nesavesnog, nedomaćinskog i neodgovoronog ponašanja državnih institucija, ali i organizovanog izbegavanja obaveze popisa, kako bi povlašćene strukture imale višestruke koristi od raznih vidova zloupotreba.

Iz tog Udruženja podsecahju da je o lošoj evidenciji o nepokretnostima u vlasništvu države i „katastrofalnom stanju katastra nepokretnosti“, govorio i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, a Ministarstvo poljoprivrede je sredinom prošle godine potvrdilo da ne popisuje državno zemljište kojim gazduje i od koga ubire prihode od zakupa.

 

Beta

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com