Kasno Samsung na tržište stiže: Predstavljen Galaxy S6

Koreanski gigant Samsung predstavio je pametne telefone Galaxy S6 i S6 Edge, koji bi trebalo da se uhvate u koštac sa naizgled neprikosnovenim Iphone-om 6.

Sam izgled Galaxy-a S6 nije doneo neke preterane novine, sem metalnog umesto dosadašnjeg plastičnog okvira. Rezolucija ekrana povećana je na 577 piksela po inču.

Jedna od najvećih novina kada je prethodni model bio u pitanju bila je otpornost na vodu. Ovaj put Samsung je odlučio da ide bez tog benefita, ali i bez mogućnosti za ubacivanje SD kartice(!?), kao i mogućnosti da se pozadina skine kako bi se izvadila baterija.

Budućim vlasnicima S6, koji će se u prodavnicama naći od 10. aprila, na raspolaganju su glavna kamera od 16 megapiksela i prednja kamera od 5 megapiksela. Iz Samsunga su se pohvalili da njihova kamera, u odnosu na Iphone 6, pravi daleko svetlije fotografije.

Samsung Edge

Kada je u pitanju Galaxy S6 Edge tu su izmene u izgledu i više nego primetne. Telefon je zakrivljen i tačskrin ekran se preliva preko tog zakrivljenja.

Samsung je projekat izbacivanja novih pametnih telefona, nakon svojevrsnog debakla S5, nazvao „Project Zero“, što dovoljno govori o reformama koje se događaju unutar koreanske kompanije.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com