Ovo su najbolji pametni telefoni na svetu

U iščekivanju novog pametnog telefona kompanije „Apple“ – „iPhone-a 6“, portal „Business Insider“ objavio je svoju listu najboljih pametnih telefona.

Na prvom mestu ove liste, gle čuda i slučajnosti, našao se upravo poslednji model ovog telefona koji se ne može „legalno“ kupiti u Srbiji – „iPhone 5S“.

10. Nokia Lumia 1020

„Nokia Lumia 1020“ je vodeći telefon ove kompanije u poslednjih godinu dana. Sprema mu se „zamena“ u vidu telefona „Nokia Lumia 830“. Ipak, ovo je i dalje veoma voljen uređaj za sve ljubitelje „Windows Phone-ova“. Takođe, ima veoma dobru kameru.

9. Nokia Lumia 1520

„Lumia 1520“ je prvi „Windows Phone“ „phablet“ (spoj pametnog telefona i tableta). Ima ogroman ekran od 6 inča što je odlično za prezentiranje velikog broja aplikacija i drugih sadržaja na „home screen-u“. Ukoliko volite „Windows Phone-ove“ i želite veliki ekran ovo vam je najbolja opcija.

8. HTC One M8 for Windows

„HTC One M8 for Windows“ je najbolji telefon sa „Windows Phone“ operativnim sistemom koji možete kupiti. Ima predivno metalno“telo“ i novu verziju „Windows Phone-a“ – 8,1, koja uključuje i sjajnu digitalnu asistentkinju pod nazivom „Cortana“.

7. LG G3

Najnoviji predvodnik LG „smartfonova“ – G3 ima jedan od najoštrijih displeja ikada viđenih na ovim uređajima. On je takođe masivan, zahvaljujući ekranu od 5,5 inča. To LG G3 čini više „phablet-om“ nego običnim pametnim telefonom. Ovo je dobar „Android“ telefon, ali LG je dugmad za uključivanje i zvuk stavio na „leđa“ uređaja, što je veoma čudno.

6. Google Nexus 5

Guglov vodeći telefon trenutno je svakako „Nexus 5“, koji je napravljen u saradnji sa LG-ijem. Kao i svi „Nexus“ uređaji, tako i „Nexus 5“ radi sa običnim „Android“ operativnim sistemom, što znači da nećete naći nikakve modifikacije softvera. Takođe, softver se ažurira mnogo brže nego što je to slučaj sa ostalim „Android“ telefonima. To je verovatno i najbolji deo njegove vrednosti. Jedina mana ovog pametnog telefona je to što kamera i nije baš sjajna.

5. Samsung Galaxy S5

Najnoviji predvodnik „Samsung-a“, „Galaxy S5“, je lepo poboljšanje prošlogodišnjeg telefona ove kompanije – „Galaxy-a S4“. Umesto opterećivanja telefona nepotrebnim funkcijama, „Samsung“ se fokusirao na poboljšanje stvari koje ljudima najviše znače. „Galaxy S5“ ima najbolji ekran ikada napravljen za pametne telefone. Takođe, kamera je veoma dobra. Ipak, ukoliko ne volite telefone napravljene od plastike onda biste trebali da potražite nešto drugo.

4. OnePlus One

Šta ako biste mogli da dobijete pametan telefon sa ogromnim ekranom od 5,5 inča, sjajnim softverom i energičnim internim specifikacijama koji može da parira najboljim pametnim telefonima? E, upravo to je kineski „OnePlus“ uradio sa svojim najnovijim predvodnikom, telefonom prosto, ali i pametno nazvanim „One“. „OnePlus One“ košta samo 300 dolara, što je daleko jeftinije od ostalih premium telefonima poput „iPhone-a 5S“ i „Samsung Galaxy-a S5“, koji mogu koštati i preko 650 dolara. Jedina mana ovog telefona je što je reč o izuzetno limitiranoj seriji, a vlasnik možete postati samo ukoliko vam neko od trenutnih vlasnika „OnePlus One“ telefona uputi „pozivnicu“.

3. HTC One (M8)

Ovo je najbolji „Android“ telefon koji možete kupiti. Kao i prvi model, novi „HTC One“, koji je takođ nazvan „M8“, ima predivan dizajn i visoko kvalitetnu metalnu konstrukciju. Takođe, poseduje dodatnu zadnju kameru koja funkcioniše kao senzor dubine, tako da naknadno možete izmeniti fotografije i promeniti fokus.

2. HTC One (M8) Google Edition

HTS se udružio sa Guglom kako bi stvorio verziju „HTC One-a (M8)“ koji radi na čistoj verziji „Android-a“. To znači da ne dobijate ništa od dodatnih stvari koje dolaze sa „običnom“ verzijom ovog telefona. Ažuriranja softvera dolaze direktno od Gugla i to nedugo nakon što se objave. Ukoliko želite sjajan telefon sa najboljim mogućim „Android“ doživljajem ovo je telefon za vas.

1. iPhone 5S

Za većinu ljudi „iPhone 5S“ je najbolji smartfon na svetu. On predstavlja savršen balans divnog dizajna, korisnih funkcija i izbora aplikacija i sadržaja. „iPhone 5S“ izgleda skoro identično prošlogodišnjem „iPhone-u 5“, ali ima bolju kameru i senzor otiska prsta za otključavanje telefona bez šifre. Ipak, novi modeli „iPhone-a“ izlaz devetog septembra, tako da ukoliko vam telefon nije potreban odmah danas najbolje je da sačekate i vidite šta je to „Apple“ pripremio.

Lista najboljih „smartfonova“ se na „Business Insider-u“ objavljuje jednom mesečno, a parametri koji se koriste za ocenjivanje su, između ostalih, dizajn, softver i hardver, sadržaj, cena…

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com