Goldman Saks: Putin bi mogao upotrebiti nuklearno oružje

Nuklearno oružje nije isključeno, rekao je Robert Danenberg, bivši CIA šef za region središnje Evroazije a sadašnji direktor kancelarije za globalnu sigurnost u investicionoj banci Goldman Saks odgovarajući na pitanje berzanskih analitičara te banke u vezi sa trenutnom vojnom politikom Rusije.

Vladimir Putin 2

„Putinova artikulacija doktrine nukelarnog naoružanja prilično je različita od svega što smo čuli u nedavnoj istoriji. On je prošlog decembra potpisao reviziju ruske nuklearne doktrine, što omogućava korišćenje regionalnog taktičkog nuklearnog naoružanja u Evropi i upravo je najavio odluku proširenja nuklearnog arsenala Rusije. Učestvovao sam u forumu s nizom vrlo visokih penzionisanih ruskih vojnih obaveštajnih oficira, koji su nam rekli da nuklearno oružje nije isključeno i da je njihovu poruku odobrio direktno Putin“, rekao je Danenberg, prenosi portal hrvatskog Jutarnjeg lista.

On je dodao da se svet nalazi u „vanredno opasnom vremenu“ i da su mnogi kanali hitne vojne i obaveštajne komunacije, koji su uspostavljeni tokom Hladnog rata, ugašeni.

Vladimir Putin

Podsetimo, Vladimir Putin je nedavno saopštio da će ruske nuklearne snage do kraja godine biti ojačane sa preko 40 interkontinentalnih balističkih raketa (ICBM).

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com