Andrej i Sandra Meljnjičenko se preselili u UAE

Ujedinjeni Arapski Emirati ponudili su ruskom biznismenu Andreju Meljnjičenko državljanstvo, on je ponudu prihvatio i od 2021.godine ima i rusko i državljanstvo Emirata.

Forbs tvrdi da porodica Meljnjičenko, od uvodjenja sankcija,  živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Informaciju o sticanju državljanstva Emirata, potvrdio je i Andrej Meljnjičenko.

Andreju Meljnjičenku, vlasniku kompanije Evrohem, koja proizvodi djubriva, i kompanije SUEK, koja proizvodi ugalj, u martu ove godine su uvedene zapadne sankcije „jer daje podršku i uživaju pogodnosti od vlade Rusije ili joj obrzbedjuju značajan izvor prihoda“.

Po istom osnovu sankcije je dobilo još 13 ruskih biznismena.

Gospodin Meljnjičenko je, medjutim, istog trenutka sve akcije koje poseduje u dve pomenute kompanije preneo na suprugu Aleksandru Meljnjičenko.

Ali tada su sankcije uvedene i njoj.

Kako je tada, pozivajući se na predstavnike kompanija Evrohem i SUEK, izvestio Rojters, i Andrej i Aleksandra Meljnjičenko su najavili da će „iracionalne“ sankcije, koje su im uvedene osporavati pred sudom. Kako je preneo Komersant, tada je saopšteno da je gospodja Meljnjičenko rodjena u Srbiji, da ima srpsko i hrvatsko državljanstvo i da nikad nije bila u Rusiji.

Pravnici koje je tada konsultovao Komersant nisu davali velike šanse ovim sudskim pokušajima, budući da sankcije nisu ni zasnovane na pravu.

Sem toga takvi postupci predugo traju, a navodno je samo jedna iranska banka pred sudom izdejstvovala da joj se sankcije ukinu. Sudski postupak je trajao deset godina.

Zato je preovladao zaključak da pretnjom sudskim sporom, Meljnjičenkovi, i ne samo oni, očekuju vansudski dogovor.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com