I žena je čovek: Tate zamenite bebi pelene – u Muzeju Vojvodine

Istraživanje je pokazalo da žene u Srbiji jednu petinu svoga vremena troše na neplaćene poslove staranja, u seoskim sredinama je situacija lošija nego u gradovima.

Pandemija koronavirusa je dodatno produbila postojeće rodne razlike, saopštava Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, pa je pokrenuta kampanja „#PolaPola-Briga nije (samo) ženski posao“.

U okviru te kampanje postavljene su previjalice za bebe u muškim toaletima u pet javnih objekata u zemlji: Tržnom centru Big Rakovica i Kombank dvorani u Beogradu, Muzeju Vojvodine i Areni Sinepleks u Novom Sadu, kao i bioskopu Vilin grad u Nišu.

Mesec dana pre početka kampanje, 20 poznatih ličnosti iz različitih sfera društvenog života računalo je vreme koje troše na neplaćene poslove kako bi lakše sagledali probleme i zagovarali promenu stanja kao agenti promena.

Među njima su: glumac Milan Marić, glumica Mina Sovtić, voditelji Nataša Miljković, modna dizajnerka Jovana Petković, modna dizajnerka Zaga Kalmar, direktorka Centra za mame Jovana Ružičić, voditeljka Nina Radulović Lečić, glavna urednica magazina „Lepota&Zdravlje“ Lidija Čulibrk, marketing ekspert Milica Đokić, fotograf Mladen Sekulić, bokserka i novinarka Sandra Zekić i drugi.

Kampanja će trajati do 25. novembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com