Pucnjava u Beču: Jedan građanin ubijen, 15 osoba povređeno, 7 teško

U centru Beča je večeras došlo do pucnjave tokom koje je jedan civil poginuo, a više prolaznika i jedan policajac su ranjeni, potvrdio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije Harald Soroš.

On je rekao da je tokom policijske akcije jedan od atentatora ubijen.

Kako prenosi bečki die Presse, Kristof Mierau, šef Bečke zdravstvene službe rekao je da je 15 ljudi hospitalizovano, a sedmoro od njih sa teškim povredama.

Austrijske specijalne jedinice Cobra i Wega sprovode opsežne akcije, a građani Beča su pozvani da ne napuštaju svoje domove i ne prave video snimke događaja radi stavljanja na društvene mreže.

„Ovog trenutka mogu da potvrdim da mi polazimo od toga da se radi o očiglednom terorističkom napadu. Prvo mesto napada bila je Zajtenštetengase. Napad se nastavlja, u Beču se sprovodi krupna operacija specijalnih jedinica“, rekao je austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer za ORF.

U Zajtenštetengase nalazi se Izraelska kulturna opština i sinagoga, ali je predsednik Opštine Oskar Dojč izjavio za austrijske medije da su i jedna i druga institucija u trenutku napada bile zatvorene i u njima nije bilo nikog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com