I žena je čovek: Uhapšen vlasnik poznate škole glume

„Vest o tome da su mlade devojke godinama bile silovane i seksualno uznemiravane u jednoj poznatoj i priznatoj školi glume, ne sme da nas ostavi ravnodušnim“, saopštila je danas predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, potpredsednica i ministarka energetike u Vladi Srbije Zorana Mihajlović.

Ona je, povodom hapšenja Mike Aleksića, vlasnika poznate škole glume, istakla da nam ispovest mlade glumice Milene Radulović pokazuje koliko je seksualno nasilje prisutno u našem društvu, ali i koliko ga je teško primetiti i prijaviti jer je perfidno i podmuklo.

Mihajlovićeva je, kako se navodi na sajtu Vlade Srbije, naglasila da niko nije toliko moćan da za svoja sramna nedela ne odgovara, i izrazila uverenje da će primer ovih devojaka biti podstrek i drugim ženama sa, nažalost, sličnim iskustvom, da podignu svoj glas, da nasilnici budu kažnjeni.

Ranije je Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da je uhapšen M.A (1952) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična dela silovanja i nedozvoljene polne radnje.

„Sumnja se da je on u vremenskom periodu 2012-2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne“, navodi se u tom saopštenju i dodaje da je osumnjičenom M.A. odredjeno zadržavanje i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

„Pošto se sumnja da ima još osoba koje je osumnjičeni seksualno napastvovao, mogu to prijaviti u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd, Bulevar despota Stefana 107“, saopštava Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com