U Evropi manjak vakcina, Kina svoje poklanja

Tokom subotnje posete Filipinima, kineski ministar inostranih poslova Vang Ji je, pored ostalih poklona važnom susedu, doneo i pola miliona besplatnih doza vakcina protiv Covid-19, izvestio je The South China Morning Post.

Kineski ministar se nalazi na turneji po zemljama jugoistočne Azije,koja ima za cilj, kako piše The South China Morning Post, da u toj oblasti učvrsti položaj Kine pred promene u samom vrhu američke administracije. Jedina zemlja koju Vang Ji neće posetiti je Vijetnam.

Iako je u Kambodži dosad zabeleženo samo 426 slučajeva infekcije Covid-19, a nijedan smrtni ishod bolesti, kambodžanski premijer Hun Sen je u petak objavio da ta zemlja ne može više da čeka vakcinu, koju je odobrila Svetska zdravstvena organizacija.

Kambodži će Kina donirati milion doza vakcina, saopštio je Hun Sen, a prenosi Rojters.

Kineska vakcina CoronaVac, kompanije Sinovac, van Kine je za hitnu upotrebu odobrena u Indoneziji, kojoj je početkom januara isporučeno 3 miliona doza.

Vakcinom CoronaVac vakcinacija je u punom zamahu u Turskoj, a očekuje se da uskoro počne u Brazilu, pošto je tamo prošla treću fazu kliničkog ispitivanja, doduše uz različite podatke o efikasnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com